Navigácia

  • Oznam o prerušení vyučovania v I.A triede

    Riaditeľstvo Základnej školy Veľké Uherce 145 oznamuje, že na základe dlhodobo nepriaznivej situácie v I. A triede s ohľadom na mimoriadne vysokú chorobnosť žiakov bude prerušené vyučovanie v tejto triede od pondelka 3. apríla na tri dni, t.j. do stredy 5. apríla vrátane. Od štvrtka 4. apríla 2023 totiž začínajú Veľkonočné prázdniny, ktoré trvajú do utorka 11. apríla 2023. Žiaci do školy nastúpia v stredu 12. apríla 2023.

    Veríme, že dovtedy sa situácia nielen u našich prváčikov, ale aj v ostatných triedach zlepší a žiaci sa po prázdninách vrátia do školy v čo najväčšom počte.

     

  • ​​OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV NAVŠTEVUJÚCICH ŠKD

    Na základe uznesenia č. 2023/013 zo dňa 15.02.2023 schváleného Dodatku č. 2 k Všeobecnému záväznému nariadeniu obce Veľké Uherce č. 1/2011 o určení výšky mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť Školského klubu detí, ktorého zriaďovateľom je obec Veľké Uherce,  žiadame rodičov žiakov, ktorí navštevujú školský klub detí, aby do 10. MARCA 2023 uhradili na číslo účtu:  SK0702000000001704075451 poplatok za MAREC a APRÍL  2023 v celkovej výške 19,79 eur (9,79 eur marec a 10 eur apríl). Variabilný symbol: 342023. Do informácie pre príjemcu nezabudnite uviesť: meno, priezvisko a ročník dieťaťa. (Žiadame rodičov, aby uhradili presnú sumu 19,79 a poplatok len za uvedené mesiace.)

     

     

  • OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV NAVŠTEVUJÚCICH ŠKD

    Prosíme rodičov žiakov, ktorí navštevujú školský klub detí, aby do 31. JANUÁRA 2023 uhradili na číslo účtu: SK07 0200 0000 0017 0407 5451 poplatok za JANUÁR - FEBRUÁR 2023 v celkovej výške 10 eur (5 eur na mesiac). Variabilný symbol: 122023. Do informácie pre príjemcu nezabudnite uviesť: meno, priezvisko a ročník dieťaťa. 

  • Prerušenie školského vyučovania

    Riaditeľka školy oznamuje, že na základe odporúčania RÚVZ Prievidza a po dohode so zriaďovateľom bude v dňoch 15. až 19. decembra 2022 /štvrtok, piatok, pondelok/ vyučovanie opätovne prerušené z dôvodu výrazne zvýšeného výskytu akútnych respiračných ochorení u žiakov našej školy.V týchto dňoch budú obedy automaticky odhlásené a školský klub detí nebude v prevádzke.Vyučovanie a aj činnosť školského klubu bude obnovené v utorok 20. decembra 2022 .

  • Dôležitý oznam - prerušenie vyučovania v škole

    Riaditeľka školy oznamuje, že na základe odporúčania RÚVZ Prievidza a po dohode so zriaďovateľom bude v dňoch 8. až 12. decembra 2022 /štvrtok, piatok, pondelok/ vyučovanie prerušené z dôvodu výrazne zvýšeného výskytu akútnych respiračných ochorení u žiakov našej školy.

    V týchto dňoch budú obedy automaticky odhlásené a školský klub detí nebude v prevádzke.

    Vyučovanie a aj činnosť školského klubu bude obnovené v utorok 13. decembra 2022 .

  • Technická olympiáda - okresné kolo

    Nielen obdivuhodné pracovné zručnosti, ale aj vynikajúce vedomosti a orientáciu v oblasti techniky preukázali naši žiaci na okresnom kole technickej olympiády vo štvrtok 24. novembra 2022. V kategórii A, ktorá prebieha ako súťaž dvojíc, dosiahli na najvyššiu métu a krásny úspech v podobe 1. miesta deviatak Florián Brázdil a ôsmak Matúš Svrček. Ako víťazi súťaže si právom vybojovali postup do krajského kola.

    Chlapci, srdečne blahoželáme, ďakujeme za ukážkovú reprezentáciu a držíme palce vo vyšších kolách!
     

  • Majstrovstvá okresu v šachu

    V stredu 23.11.2022 sa stretli najlepší šachisti na Majstrovstvách okresu žiakov a žiačok základných škôl v šachu, aby si zmerali svoje sily. Naším horúcim želiezkom v ohni bola štvrtáčka Michaela Krošláková, ktorá sa venuje tomuto krásnemu koníčku už niekoľko rokov. Jej šikovnosť, logické myslenie, skúsenosti a schopnosť predvídať súperove úmysly sa pretavili do úžasného úspechu, pretože nenašla premožiteľa a s prehľadom sa ziskom 1. miesta stala oficiálnou šachovou majsterkou okresu.

    Miške srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

  • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

    Poslaním Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov, zvyšovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť.

    V rámci okresného kola preukázala svoje schopnosti žiačka z 9. A Nina Chalupová , ktorá obsadila 2. miesto.

    Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Projekt KROKUS - IX.A

    Aby sme nikdy nezabudli...

    My, deviataci, sme sa zapojili do PROJEKTU KROKUS.

    Prečo?

    Lebo hovoríme STOP nenávisti, diskriminácii a prenasledovaniu na základe rasovej čináboženskej príslušnosti.

    Cieľom projektu je pripomienka približne jeden a pol milióna detí, ktoré sa stali obeťami holokaustu. Na počesť ich pamiatky sme zasadili cibuľky žltých krokusov, ktoré rozkvitnú približne v období Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu (27. január). Žltá farba kvetov symbolizuje Dávidovu hviezdu, ktorú boli deti nútené počas obdobia nacistických perzekúcií nosiť.

  • Mamma Mia! - divadelné predstavenie VII.A a IX.A

    Divadlo zastáva významné miesto v duchovnom a kultúrnom živote človeka. Vďaka nemu si pestujeme vlastné kultúrne tradície a vytvárame univerzálne hodnoty.

    Preto sme sa v rámci hesla „Lepšie je raz vidieť ako trikrát počuť.“ vybrali na multigeneračné a nadčasové predstavenie Mamma Mia do Bratislavy.

    Vidieť, ako herci spolu s hľadiskom spievajú, spoločne tancujú, hľadisko aj javisko, bol jedinečný zážitok.

     

  • Plenárne a triedne rodičovské združenie

    Riaditeľka Základnej školy Veľké Uherce 145 oznamuje všetkým rodičom a zákonným zástupcom, že v pondelok dňa 12. septembra 2022 sa bude konať plenárne rodičovské združenie aj triedne aktívy rodičov.

    Časový harmonogram:

    • o 16.00 hod.- plenárne rodičovské združenie - vo vestibule hlavnej budovy, pozývame všetkých rodičov
    • po skončení - cca od 16.30 h - triedne stretnutia pod vedením triednych učiteľov

    Súčasťou programu rodičovského združenia je okrem iného aj stanovenie nového výboru RZ,  voľba triedneho dôverníka, návrh aktuálnych kandidátov do rady školy z každej triedy a následne voľba zástupcov rodičov do rady školy.

    Všetkých rodičov srdečne pozývame.

  • Otvorenie školského roku

    Vážení rodičia, milí žiaci,

    oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023 sa uskutoční dňa 5.9.2022 o 8:00 hod v prípade dobrého počasia na futbalovom ihrisku TJ. Ak nebude vhodné počasie, stretneme sa v telocvični. Zraz žiakov je o 7:45 h. V tento deň sa budú vydávať obedy od 9.30 h do 11.00 h.

    Vyučovanie podľa rozvrhu hodín bude prebiehať od utorku 6.9.2022.

    ŠKD bude pre žiakov v prevádzke od 5.9.2022.

    Prosíme rodičov elektronicky podať cez rodičovské konto "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" - nájdete ho po prihlásení v časti Žiadosti, vyhlásenia - toto vyhlásenie bude potrebné podávať aj po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich dní.

    Prajeme ešte deťom krásny zvyšok prázdnin a tešíme sa na všetkých :)

  • Školské stravovanie

    Milí rodičia,

    ak máte záujem, aby sa vaše dieťa stravovalo v školskej jedálni, prineste vyplnený Zápisný lístok vedúcej školskej jedálne do 30. augusta 2022 do kancelárie. Prípadne ho pošlite na adresu: nechalova.eva@gmail.com. Týka sa to všetkých žiakov, aj tých, ktorí sa stravovali v minulom školskom roku.

  • Hurá, prázdniny!

    Milí žiaci,

    všetkým prajeme krásne letné prázdniny, oddych, pohodu, nech ste kdekoľvek. Nezabúdajte ale zamestnávať počas nich aj myseľ a telo - dobrým priateľom dokáže byť aj fajn kniha, hudba, ale bez pohybu to nebude to pravé "orechové". Spoznávajte krásy našej vlasti nielen spoza okna auta, ale aj prechádzkami, turistikou, venujte sa obľúbeným koníčkom, prípadne si nájdite ten svoj do budúcnosti.

    Krásne prázdniny!

     

     

     

  • Nová školská kolekcia je už realitou!

    Radi by sme Vám predstavili jednu skvelú novinku! Naša škola si nechala vytvoriť svoju vlastnú kolekciu oblečenia, ktorú je možné si aktuálne zaobstarať v našom eshope tu: https://www.kraloveskoly.cz/vuherce/Objednávanie je už spustené a bude možné až do 29.6. 2022. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

    Dúfame, že z nej budete mať rovnakú radosť ako máme my!

  • Nová školská kolekcia

    Krásny deň všetkým,


    máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!
    Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 5.6. o tom, ktorý z trojice motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny ale aj tričká, čapice, batohy a ďalšie kúsky :-)

    Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/3e926a42

  • Zber papiera - oznámenie

    Oznamujeme rodičom, žiakom a priateľom školy, že zber papiera ešte chvíľočku pokračuje - posledný deň zberu je utorok 24.5.2022. Takže ak niekto má záujem, je ešte šanca, kontajner prídu vziať až v stredu 25.5.2022, takže v utorok je ešte možnosť upratať si pivnicu, resp. pomôcť susedovi :) . Ďakujeme v mene celej školy všetkým, ktorí doteraz takouto formou pomohli :)

  • Riaditeľské voľno - oznámenie

    Riaditeľka Základnej školy Veľké Uherce 145 v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 ods. 5, poskytuje z organizačných dôvodov

     

    riaditeľské voľno žiakom 6. – 9. ročníka

     

    dňa 18. mája 2022 (streda)

     

    Odôvodnenie:

    Dňa 18. mája 2022 sa uskutoční Testovanie 5-2022 a nie je možné organizačne zabezpečiť plnohodnotné vyučovanie vo všetkých ročníkoch.

     

    Žiaci uvedených ročníkov sú v tento deň odhasení z obedov.

     

    Ing. Nadežda Vičanová, riaditeľka školy

  • Zber papiera

  • Slávik Slovenska - školské kolo

    Máte radi ľudovú pieseň? O tom, ako prebiehala súťaž v jej interpretácii na našej škole, sa môžete dozvedieť  viac po klikntí na nasledujúci odkaz:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Veľké Uherce 145
    č. 145
  • riaditeľka školy:
    0901 748 625
    kancelária:
    038 748 62 17, 0907 507 206
    zborovňa v budove ŠKD:
    0917 656 004

    školská jedáleň
    038 748 62 58

Fotogaléria